Kontakt centar
Call centar Piraeus Banke 0800 000 800 (besplatan poziv za korisnike fiksne telefonije u nacionalnoj mreži) Tel. (+381 11) 3024 077 Tel. (+381 11) 3024 078 Fax. (+381 11) 3217 704 Blokada kartica 24/7 Informacije i podrška Ponedeljak - petak 07-21h Subota 07-18h Prigovori klijenata Ukoliko imate prigovor, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prigovori@piraeusbank.rs, kao i putem kontakt forme. Unapred hvala
E-mail podrška i prigovori klijenata
Skype podrška Skype podrška Skype podrška
24h/7

Važna dokumenta

Godišnji finansijski izveštaji

Godišnji izveštaji Piraeus banke AD Beograd

Godišnji izveštaji Piraeus bankarske grupe

Statut Piraeus Banke

Sertifikat usklađenosti sa USA Patriot Act-om

Biografije članova Upravnog i Izvršnog odbora

UPRAVNI ODBOR

 

Joanis (Janis) Kiriakopulos - predsednik Upravnog odbora

 

Janis Kiriakopulos je generalni direktor Piraeus Bank Grupe zadužen za Međunarodno bankarstvo.

 

Magistrirao je na Građevinskom fakultetu Univerziteta Demokrit, Grčka. Janis je, takođe, magistrirao i na fakultetu Tehničkih nauka na Univerzitetu City University u Londonu, a poseduje i magistarsku diplomu iz Upravljanja investicijama Poslovne škole CASS, London.

 

Kiriakopulos se pridružio Pireaus banci 1999.godine kao generalni direktor filijale u Londonu. Od tada je radio na različitim pozicijama u okviru Grupe uključujući i mesto zamenika direktora Sektora međunarodnog bankarstva, direktora Sektora upravljanja imovinom, generalnog direktora Sektora sektora poslovanja sa privredom i finansiranja u oblasti špedicije, kao i mesto regionalnog direktora za Ukrajinu.

 

Pre nego što se pridružio Piraeus banci Janis je bio zamenik direktora Jonske banke, filijala u Londonu. Pre toga radio je u KPMG i Andersenu. Kiriakopulos je član Upravnog odbora u raznim podružnicama Piraeus Bank Grupe. Član je i Upravnog odbora u kompaniji Hellenic Seaways.Kiriakopulos je bio na poziciji predsednika Asocijacije grčkih bankara u Velikoj Britaniji.

 

 

Adrianos Kombopoulos

 

Adrianos Kombopoulos je član Upravnog odbora Piraeus Bank AD Beograd i Odbora za praćenje poslovanja banke.

 

Adrianos Kombopoulos rođen je u Atini 1965. godine. Diplomirao je ekonomiju i finansije na Middlesex Univerzitetu u Londonu.

Karijeru je započeo u brokerskoj kompaniji Butler Harlow Broking Service Ltd, London, 1987. godine. Radio je i kao Direktor prodaje u Reuters Hellas S.A. Atina, a potom je tri godine proveo u National Westminster banci u Atini. U Piraeus banku je došao 1999. godine, prvo kao SeniorTrader i Head of Institutional Sales, a sada je Direktor Group Market & Operational Risk Management division.

 

 

 

Miloš Đurković

 

Miloš Đurković je direktor Hewlett Packard Srbija od oktobra 2010. Više od 19 godina radi u IT industriji, od čega više od 10 godina u vodećim svetskim IT kompanijama. Bio je šef predstavništva kompanije Cisco Systems, odgovornih za tržište Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, generalni direktor IBM Srbije pre nego što je došao na vodeće mesto u Hewlett Packard-u. Prethodna iskustva imao je u nekoliko komapnija u Srbiji na rikovodećim i prodajnim pozicijama.

 

Diplomirao je na Elektrotehničkom faklutetu, Univerziteta u Beogradu. U periodu od 2011. do 2014. godine bio je predsednik Američke privredne komore u Srbiji. Aktivan je član Udruženja korporativnih direktora Srbije. Aktivan je i u sportu, i član je Upravnog odbora veslačkog kluba "Crvena zvezda". Oženjen je i otac dvoje dece.

 

 

Branimir Marković

 

Branimir Marković je rođen 1949. godine u Beogradu. Diplomirao je 1975. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

G. Marković je započeo svoju karijeru kao finansijski director u Generalexportu. Pet godina je radio kao finansijski direktor Genex Co. LTD u Londonu.

 

1991. godine postao je generalni direktor International Genex banke, a kasnije savetnik u Atlas banci, Beograd. Od 2005. do 2008. bio je na poziciji Predsednika izvršnog odbora Piraeus Bank AD Beograd. G. Marković je trenutno Potpredsednik Upravnog odbora Piraeus Bank AD Beograd.

 

 

IZVRŠNI ODBOR

 

George Theodosiou

 

George Theodosiou je direktor Odeljenja za poslovnu podršku i razvoj u Sektoru za međunarodno bankarstvo.

G-din Theodosiou je magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Atini, Grčka.

 

Pireaus banci se pridružio 2000. godine kao pomoćnik menadžera Odeljenja za poslovnu podršku i razvoj u okviru Sektora za međunarodno bankarstvo. Od tada je radio na različitim pozicijama u okviru Banke uključujući i mesto menadžera Odeljenja za poslovnu podršku i razvoj, višeg menadžera, kao i zamenika direktora navedenog Odeljenja.

 

Pre nego što se pridružio Piraeus banci g-din Theodosiou je bio zaposlen u Odeljenju za ekonomska istraživanja Alpha i Ionian banke. Pre toga je radio kao predavač na nekoliko poslovnih fakulteta.

G-din Theodosiou je predsednik Upravnog odbora Tirana Lizinga i član Upravnih odbora kompanija Piraeus Lizing Beograd i Piraeus Lizing Rumunija gde je i član Odbora za reviziju.

 

 

Dimitrios Kariotis

 

Dimitrios Kariotis je rođen 1966. godine u Chiosu, Grčka. Diplomirao je ekonomiju na Industrijsko-poslovnoj školi u Solunu i magistrirao računovodstvo i finansije na University of Wales, Velika Britanija.

 

G. Kariotis je počeo svoju karijeru kao revizor u PWHC. Kasnije, radio je u Sanofi Beaute S.A. kao finansijski kontrolor, u Kodak Near-East Camera S.A. kao direktor finansija i administracije, i u Frenke Hellas S.A. kao direktor finansija, informacionih tehnologija i administracije.

 

2002. godine, G. Kariotis se pridružio Piraeus grupi na poziciji direktora finansija, informacionih tehnologija i administracije u Piraeus Bank Rumunija, Bukurešt.

 

Od januara 2006. godine, g. Kariotis je član Izvršnog odbora i finansijski direktor Piraeus Bank AD Beograd. Početkom 2018. godine dolazi na mesto predsednika Izvršnog odbora Banke.

 

 

Steve J. Froustis

 

Stiv J. Frustis je rođen 1966. Stekao je Diplomu – Cum Laude i magistrirao Poslovnu administraciju, smer Upravljanje i finansije na Državnom univerzitetu Arizona.

 

Froustis je započeo bankarsku karijeru 1992.godine u Odeljenju poslova sa privredom u Banque Paribas u Grčkoj.

 

Godine 1995. pridružio se Nacionalnoj Banci Pariza (BNP) u Grčkoj i posle vršenja različitih upravljačkih funkcija u okviru Mreže filijala i Odeljenja poslova sa privredom, došao na mesto pomoćnika rukovodioca Odeljenja poslova sa privredom u BNP Paribas u Grčkoj.

Godine 2001. postao je rukovodilac Odeljenja poslova sa privredom Omega banke u Grčkoj. Tokom svog rada u Omega banci, bio je, takođe, uključen u Rizični kapital, Projektno finansiranje, Sekuritizaciju i druge aktivnosti u vezi sa nefinansijskim investicijama Grupe Omega banka.

 

Godine 2007. g-din Froustis se pridružio Piraeus Bank Grupi kao Regionalni menadžer u Međunarodnom sektoru poslova sa privredom gde je bio nadležan za Međunarodni portfolio sektora poslova sa privredom Piraeus Bank Grupe u Srbiji, Bugarskoj, Egiptu i SAD-u. Godine 2009. g-din Froustis postao je rukovodilac Međunarodnog sektora poslova sa privredom Piraeus Bank Grupe.

 

Od 2011. g-din Froustis je član Izvršnog odbora, zamenik generalnog menadžera i savetnik za velike korporativne klijente i struktuiranje finansija Piraeus Bank AD Beograd.

 

 

 

Svetlana Ristić

 

Svetlana Ristić je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 

Karijeru je započela u Agrobanci kao rukovodilac Sektora kredita, polovinom '90-tih došla je na poziciju finansijskog savetnika u kompaniji Kosmaj Komerc, da bi se 2003. vratila u bankarski sektor na poziciju rukovodioca Sektora poslova sa privredom Nacionalne banke Grčke.

 

Početkom 2006. g-đa Ristić prelazi u Volksbanku na poziciju rukovodioca Sektora za internacionalne klijente. Timu Piraeus banke pridružila se krajem 2008. kao direktor Kreditnog sektora.

 

Svetlana Ristič je član Izvršnog odbora Piraeus banke od 2011. godine.

 

Miloš Bojanić

 

Miloš Bojanić  je rođen 1973. u Beogradu gde je i završio Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.

 

Bojanić se pridružio Piraeus banci AD Beograd u februaru 2017. godine na poziciji direktora Sektora poslovanja sa pravnim licima i člana Izvšnog odbora Banke.  Zadužen je za upravljanje poslovima sa velikim korporativnim klijentima, razvoj strategije poslovanja Sektora poslovanja sa pravnim licima, upravljanje procesima akvizicije i održavanje postojećeg portfolia klijenta, kao i postavljanje strategije razvoja, implementaciju i kordinaciju aktivnosti Sektora.

 

Pre Piraeus banke, 16 godina dugu karijeru je gradio u bankarskoj industriji, uglavnom na  rukovodećim pozicijama u Raiffeisen, UniCredit i Vojvođanskoj banci.

 

Obaveštenje o prikupljanju i obradi podataka o ličnosti

FATCA