Kontakt centar
Call centar Piraeus Banke 0800 000 800 (besplatan poziv za korisnike fiksne telefonije u nacionalnoj mreži) Tel. (+381 11) 3024 077 Tel. (+381 11) 3024 078 Fax. (+381 11) 3217 704 E-mail: contact@piraeusbank.rs Blokada kartica 24/7 Informacije i podrška Ponedeljak - petak 07-21h Subota 07-18h Prigovori klijenata Ukoliko imate prigovor, možete nas kontaktirati putem e-mail adrese prigovori@piraeusbank.rs, kao i putem kontakt forme.
E-mail podrška i prigovori klijenata
Skype podrška Skype podrška Skype podrška
24h/7

Društvena odgovornost banke

Piraeus banka AD Beograd nastoji da kreiranjem i sprovođenjem projekata koji se tiču društvene odgovornosti podigne standarde socijalnog razvoja, da promoviše i čuva kulturno nasleđe i životnu sredinu, kao i da poštuje osnovna prava svakog pojedinca, kompanije i celokupne društvene zajednice.

Ovakvim društveno odgovornim pristupom Banka preuzima mere koje favorizuju humano upravljanje ljudskim resursima, zdravo radno okruženje, unapređenje produktivnosti, ali i uključenost zaposlenih u bitna dešavanja u zajednici u kojoj žive. Osim toga, Banka svojim socijalno odgovornim ponašanjem doprinosi povećanom interesovanju klijenata i partnera, što stvara bolje poslovne prilike, dobru reputaciju, kao i pozitivne reakcije na pominjanje poslovnog imena banke.

 

Humani trkači Beogradskog maratona

 

 2016. godine donacija u iznosu od 2.500 evra, koju su zaposleni Piraeus banke obezbedili učešćem u humanitarnoj trci Beogradskog maratona, uručena je udruženju "Life +". Finansijska sredstva namenjena su projektu "Dobri rođak", koji ima za cilj pomoć deci koja žive ispod granice siromaštva. Predsednik udruženja "Life +" Predrag Ostojić istakao je da će donirana sredstva biti iskorišćena za poboljšanje uslova života porodice Kovinčić koju čini samohrana majka i dvoje maloletne dece.

Globalni dogovor Ujedinjenih nacija

Piraeus banka AD Beograd je početkom decembra 2007. godine pristupila Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, koji se odnosi na poštovanje deset principa iz oblasti ljudskih prava, prava zaposlenih, zaštite životne sredine i borbe protiv korupcije. Ovim se Piraeus banka svrstala među prve srpske kompanije koje su podržale inicijativu Ujedinjenih nacija, a sa ciljem da u sklopu svojih poslovnih aktivnosti doprinese integraciji osnovnih i univerzalno prihvaćenih načela iz Globalniog dogovora u sklopu svojih poslovnih aktivnosti. Iste godine Banka je bila generalni pokrovitelj 4.Četvrtog beogradskog festivala igre i raspisala je konkurs za jednogodišnji trening program Sektora upravljanja sredstvima i likvidnošću Piraeus bankarske Grupe u Atini.

Akcija Going green

U želji da poseban akcenat svog društveno odgovornog delovanja stavi na projekte iz domena ekologije i zaštite čovekove okoline, Piraeus banka je aktivno podržala projekat Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, akciju "Očistimo Srbiju" i uključila se u rešavanje problema, planskog prikupljanja i reciklaže papira. Kroz kampanju "Going green" i akciju "Napuni do vrha!", Banka je započelapokrenula i sopstveni projekat doniranja kutija i kontejnera za prikupljanje upotrebljenog papira, elektronskog i električnog otpada namenjenog za reciklažiu, i to školama i Oopštinama u kojima posluje. Ova akcija se sprovodi i interno, u svim poslovnim prostorijama Banke.

Investiranje u budućnost

Piraeus banka je prepoznala problem odliva mladih i stručnih ljudi iz naše zemlje, i tako da je napravila prve korake u cilju suzbijanja ovoge pojavefenomena. Banka je izdvojila posebna sredstva za ovaj program i potpisala protokol o saradnji sa Ministarstvom za omladinu i sport, čime je obezbedila profesionalnu praksu i novčana sredstva za podršku mladim talentima. Banka je i novčano pomogla učenike kojima su bila potrebna sredstva za učešće na internacionalnimmeđunarodnim takmičenjima, podržala mnoga kulturno-umetnička dela, uključila se u borbu protiv globalnog zagrevanja zajedničkom akcijom sa magazinom "National Geographic Serbia" i usvojila dalje planove podrške akciji Bitka za bebe u koju je Piraeus banka uključena od samog početka. Podsetimo, donacijom inkubatora za gGinekološko-akušersku kliniku Kliničkog centra u Kragujevcu, Banka je dala svoj doprinos u opremanju ovog važnog zdravstvenog centra,. iIstovremeno, je svojim primerom doprinosećiela animiranju drugih potencijalnih donatora da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u Bitku za bebe. Piraeus banka je za svoje angažovanje u ovoj akciji, od organizatora dobila orden kao kompanija heroj.

Međunarodni kup Matematičke gimnazije

U junu 2013. Banka je potpisala ekskluzivni Ugovor o saradnji sa beogradskom Matematičkom gimnazijom, školom od nacionalnog značaja čiji se uspeh dokazuje sa preko 300 osvojenih medalja na raznim takmičenjima, što predstavlja jedinstveno dostignuće u poređenju sa učinkom bilo koje škole u svetu. Ovim sponzorstvom Piraeus banka se obavezala da poredosim realizacije "Kupa Matematičke gimnazije 2013", pomogne talentovanim mladim učenicima da učestvuju na velikim internacionalnim takmičenjima, pružajući im finansijsku podršku uza odlaskuzak na ta takmičenja. Početkom novembra 2013, Piraeus banka je, u okviru generalnog sponzorstva Matematičke gimnazije, odlučila da organizuje dolazak Silouanosa Brazitikosa, jednog od najpoznatijih grčkih matematičara, koji je kao predavač i gost ove škole održao nekoliko stručnih predavanja u cilju što bolje pripreme đaka za predstojeća takmičenja. Juna 2014, Piraeus banka je podržala održavanje čak dva velika takmičenja: Kup Matematičke gimnazije i Juniorsku balkansku olimpijadu iz informatike. Na ovim takmičenjima je učestvovalio je prekoviše od 150 najtalentovanije dece uzrasta do 16 godina, iz 16 zemalja sveta. Krajem godine, Piraeus banka je najboljim učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu dodelila vredne novčane nagrade u ukupnom iznosu od 3.000 evra. Nagradu od po 500 evra dobilo je šest učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda, koji su se u toku godine istakli izuzetnim dostignućima. Dobitnici novčane nagrade su: Marko Šušnjar, Luka Vukelić, Bogdana Jelić, Marijana Vujadinović, Nikola Sadovik i Nikola Aleksić. Treći po redu Međunarodni kup Matematičke gimanzije okupio je 20 ekipa iz 13 evropskih zemalja. Kup je organizovan uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, i uz podršku Piraeus banke.

Beogradska bankarska akademija

Dugogodišnja uspešna saradnja Piraeus banke sa Beogradskom bankarskom akademijom, realizovana putem stručnih praksi i predavanja, početkom 2014. krunisana je novčanom nagradom za najboljeg studenta u protekloj godini. Na konkursu Banke za ovu nagradu učestvovali su studenti završne godine Beogradske bankarske akademije, a prvi kriterijum za odabir studenta bio je najbolji postignuti prosek. Među kandidatima koji su ostvarili najvišu prosečnu ocenu i položili sve ispite predviđene programom studija, Danica Drobnjak, dobitnik Piraeus novčane nagrade, - Danica Drobnjak je imala je najvišeeću prisustvotnost na nastavi i vežbama (98 odsto), a pri tome je i studentira još jedanog fakulteta. Naredne godine, Piraeus banka AD Beograd nagradila je sa 1.000 evra Jovanu Pećanac, kao najboljeg studenta Beogradske bankarske akademije u 2014. godini.

Piraeus volonteri

Zaposleni Piraeus banke dali su svoj doprinos društvenoj zajednici opštine Novi Beograd i unapredili sredinu u kojoj ova banka posluje. U dvorištu OŠ "Marko Orešković" zasađeno je drveće, 250 metara žive ograde, drveće i postavljene su nove klupe u dvorištu ove škole. U OŠ "Kneginja Milica", zaposleni su ofarbali veliki deo metalne ograde i udahnuli joj novi sjaj. Takođe, posadili su parnekoliko sadnica drveća i osvežili prostor novim klupama. U ovim aktivnostima zaposlenima su se pridružili učenici škola, radoznali i spremni da čuvaju svoju novu ogradu i drveće. Krajem 2015, zaposleni Piraeus banke uručili su slatke paketiće štićenicima domova za decu i omladinu u Kruševcu, Nišu, Kragujevcu, Pančevu, Zrenjaninu i Sremčici. Novogodišnji paketići rezultat su velike praznične humanitarne akcije Banke tokom koje su zaposleni obezbedili prekoviše od 350 kilograma slatkiša.

Humani trkači Beogradskog maratona

Zaposleni Piraeus banke Beograd učestvovali su u humanitarnoj trci 27. Bbeogradskog maratona i na taj način obezbedili 2.230 evra za Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica". Odziv od više od 160 trkača rezultat je timskog dogovora da Piraeus banka za svaki pretrčani kilometar donira sredstva u humanitarne svrhe. USa ciljuem da prikupe što veću sumu, zaposleni su na trku došli u pratnjii dece, roditelja i prijatelja, a svi zajedno pretrčali su 651 km. Naredne godine, Banka je humanitarnoj organizaciji NURDOR, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, uručila donaciju za izgradnju novog hemato–onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj organizaciji NURDOR, Nacionalnom udruženje roditelja dece obolele od raka. Donacija od 2.065 evra bila je rezultat preko 300 pretrčanih kilometara u okviru Humanitarne trke i velike želje zaposlenih u Piraeus banci da doprinesu poboljšanju uslova lečenja, a time i povećanju procenta izlečenja dece obolele od raka.

Stručna predavanja za generacije koje dolaz

Piraeus banka se pridružila se i globalnoj akciji "Svetska nedelja novca", čiji je cilj edukacija dece i omladine o novcu, štednji i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti. U okviru ove akcije, Vladimir Dornik, rukovodilac Odeljenja alternativnih kanala prodaje Piraeus banke, održao je danas učenicima Matematičke gimnazije predavanje "U susret digitalnoj eri". Naredne 2016, filijala Piraeus banke u Zrenjaninu obeležila je Međunarodnu nedelju novca sa jednom veoma važnom delegacijom -– devetnaest učenika trećeg razreda osnovne škole "Đura Jakšicć". Kolege iz ove filijale odgovarali su na mnogobrojna dečija pitanja i pokušali da im približe bankarski posao. Naši mMališani su kući otišli su kući zadovoljni jer sada znaju kako se čuva novac, čemu služie sef ili dečiji račun. Svetsku nedelju novca obeležili smo i u saradnji sa organizacijom Dostignuća mladih. Pradavanjae predstavnicima učeničkih kompanija održali su Radoš Popadić na temu "Upravljanje odnosima sa klijentima" održao je Radoš Popadić, ia Boban Vinić koji je u Kragujevcu predstavio nove trendove u bankarstvu. Učenici II razreda Prve Eekonomske škole pomno su pratili predavanje našeg kolege Igora Pivalice, - Rrukovodilacoca Odeljenja alternativnih kanala i kartica, na temu „Elektronsko bankarstvo i „digital“ – sadašnjost i budućnost bankarstva“ u okviru saradnje sa Radnom grupom za korporativnu društvenu odgovornost u bankarstvu i finansijama Globalnog dogovora UN u Srbiji.

Donacije

Predstvanici Piraeus banke uručili su početkom 2016. uručili. vrednu donaciju u vidu novih knjiga Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Društveno odgovornu akciju Piraeus banke podržali su i njeni klijenti iz Novog Sada kupovinom pet televizora za ovaj Institut. Piraeus banka Beograd je u martu 2016. izdvojila milion dinara za obnovu dve ambulante u Čačku, koje su teško oštećene u najnovijim poplavama. Donacija je namenjena za saniranje oštećenja nastalih usled izlivanja Morave na zdravstvenim stanicama u Mrčajevcima i Ovčar Banji. Piraeus banka često pokreće humanitarne akcije, u kojima učestvuje veliki broj zaposlenih. Tokom poplava 2014. godine, zaposleni Piraeus banke su se odrekli dela majskih plata i ukupno donirali 572.436,00 dinara ugroženima od poplava. Piraeus banka je 2014. godine stanovništvu ugroženom poplavama uplatila i milion dinara jednokratne pomoći stanovništvu ugroženom poplavama na namenski račun Vlade Srbije.